Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge: 
Santa Coloma de Gramenet

CURS AJORNAT: Rehabilitació urbana. Noves fórmules d'èxit (2a edició)

Properament s’iniciarà la segona edició del curs Rehabilitació Urbana. Noves fórmules d'èxit, dirigit per Joan Manel González, arquitecte municipal del Gabinet d'Acció Territorial de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

El curs està dirigit tant a tècnics i càrrecs electes de l'administració pública amb responsabilitat sobre la regeneració de les àrees urbanes dels municipis, com a professionals lliberals que vulguin adquirir coneixements de gestió que els permetran intervenir activament en el desenvolupament de projectes de rehabilitació urbana.

La majoria dels edificis residencials de propietat privada de les nostres ciutats són antics i tenen i importants deficiències, causades en gran part per manca de conservació. Algunes comunitats de propietaris, especialment les de les zones residencials més vulnerables, no disposen de la capacitat econòmica suficient per tirar endavant la rehabilitació del seu edifici. 

L'objectiu del curs és presentar nous instruments per activar i promoure la rehabilitació urbana d'habitatges i aprofundir en els aspectes tècnics, juridicoadministratius, economicofinancers i socioculturals que s'han de considerar en la gestió d'aquest tipus de projectes.

Durant el curs, els alumnes participaran en el desenvolupament d'un cas pràctic real, basat en el projecte que s'està desenvolupant a l'Àrea de Conservació i Rehabilitació del carrer Pirineus a Santa Coloma de Gramenet. També està previst realitzar una visita d'obra i una pràctica que permetrà als participants iniciar-se en la comunicació i mediació amb comunitats de propietaris.

Consulta les notícies publicades recentment en relació al projecte de rehabilitació urbana que s'està desenvolupant a Santa Coloma de Gramenet:

· "Santa Coloma estimula la rehabilitació dels blocs vells", El Punt Avui, 29.02.2016
· "Presentació del projecte Renovem Barris", Telenotícies TV3, 28.02.2016
· "L'aïllament tèrmic d'edificis salva vides", Telenotícies TV3, 28.02.2016
Versió per a imprimirPDF version