Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Postgrau en Salut i Harmonia de l'hàbitat (5a edició)
Imatge: 
© Andres Flajszer. Escola Sert COAC

Postgrau de l'Escola Sert: Salut i Harmonia de l'hàbitat (5a edició)

El proper 9 de març començarà la cinquena edició del Postgrau en Salut i Harmonia de l'hàbitat dirigida per l'arquitecte Gabriel Barbeta i la interiorista Pilar Palau. Aquest postgrau oferirà una visió global sobre els factors ambientals que incideixen en la salut dels usuaris dels edificis, així com eines per detectar i corregir diferents patologies.

L'ésser humà es troba cada vegada més envoltat de radiacions i fenòmens de caire electromagnètic i aquesta realitat ha portat a definir la síndrome de l'edifici malalt. A mesura que avança la recerca científica es demostren les afeccions que provoca en la salut, des d'hipersensibilitat i alteracions de la glàndula pineal fins a accions mutagèniques en l'ADN. Sortosament s'han anat descobrint mètodes de correcció d'aquestes radiacions, aplicables al disseny de l'edifici, a les instal·lacions i als materials de construcció. Els professionals del disseny i la construcció de l'hàbitat humà han de tenir coneixements d'aquestes mesures.

Actualment existeix una creixent preocupació per la sostenibilitat, impulsada per una crisis mediambiental a escala planetària que qüestiona el nostre model de creixement. En resposta a aquesta crisis, els arquitectes concentren la seva atenció principalment sobre l'estalvi energètic, tant en el procés constructiu com en la vida útil de l'edifici.

Per aquests motius es posa de manifest la necessitat d'un nou perfil professional que sigui capaç d'integrar aquests coneixements sobre la salut dins d'una visió global i transversal de l'arquitectura.

El Postgrau en Salut i Harmonia de l'hàbitat dóna les eines i paràmetres per avaluar i analitzar patologies dels edificis que poden tenir efectes sobre la salut dels usuaris en habitatges i en els llocs de treball. La metodologia és aplicable a edificis existents i en projectes d'obra nova o de rehabilitació. Les bases i principis de diagnòstic a tenir en compte en el disseny de l'edifici amb aplicacions pràctiques integrant la informació i les tècniques de prevenció en el projecte per millorar el confort i la salut dels usuaris.

El curs està estructurat en quatre mòduls amb una durada total de 88 hores, i es realitzarà de manera presencial a l'Escola Sert ubicada al carrer Arcs de Barcelona.

A qui va dirigit
El postgrau està adreçat a arquitectes, estudiants, i altres professionals del sector de l'edificació i l'arquitectura.

Preus i matriculació
Per consultar els preus del curs accedeix a la seva fitxa completa

Versió per a imprimirPDF version