Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge: 
© Adrià Carbonell

Sessions d'Urbanisme Comparat: Dubai

L'Agrupació d'Arquitectes Urbanistes del COAC (AAUC) reprèn les sessions d’Urbanisme Comparat. La primera sessió del 7è cicle de conferències estarà dedicada a Dubai, i tindrà lloc el proper 12 d'abrila les 19 h, a càrrec de l'arquitecte Adrià Carbonell.

La ciutat de Dubai ha estat tradicional un centre de comerç i intercanvi regional. En l’actualitat, el gran creixement econòmic juntament amb un projecte polític de construcció nacional, l’ha situat a competir a la lliga de ciutats globals. El desenvolupament de la ciutat moderna, el que s’anomena Nou Dubai, s’ha construït fonamentalment sobre tres estratègies: la creació de zones franques lliures d’impostos i amb excepcions jurídiques atractives pel capital global, la planificació d’una extensa xarxa d’infraestructures a escala metropolitana, i la construcció d’un nou imaginari urbà basat en la producció i acumulació de capital simbòlic com a representació d’una metròpolis hipermoderna

Adrià Carbonell
El conferenciant és arquitecte resident a Estocolm, on combina la pràctica de l’arquitectura i l’urbanisme amb la docència i la investigació. Actualment col·labora amb AIX Arkitekter i imparteix classes de projectes arquitectònics i urbanisme a la KTH Royal Institute of Technology. Anteriorment ha estat professor de la Universitat catòlica de Lovaina  (2015-16), de l’Escola d’arquitectura d’Umeå (2013-16) i de l’American University of Sharjah (2012-13). Els seus escrits han estat publicats en diverses revistes i mitjans internacionals, i cinc dels seus treballs han rebut el premi AJAC per a joves arquitectes en la categoria de teoria i crítica.
Podeu recuperar la sessió en el següent vídeo:

Versió per a imprimirPDF version