Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge: 
© AAEPFMC

MONOGRÀFIC: Eines pericials. Com estructurar un bon discurs

L'Agrupació d'Arquitectes Experts Pericials, Forenses i Mediadors (AAEPFMC) ha organitzat, per al dilluns 24 d'abril de 19 a 21 h, el Monogràfic "Eines pericials: Com estructurar un bon discurs", a càrrec de Judit Feliu i Cortès.

Comunicar significa, a grans trets, posar en comú la informació de què disposem. Ara bé, per tal que aquesta informació compartida sigui entesa pels nostres receptors, cal que entrin en joc diferents paràmetres comunicatius que fan que la comunicació tingui èxit. La llengua és un element essencial de l’intercanvi, però no només l’únic. Tot un conjunt de màximes, principis i regles regeixen els intercanvis comunicatius entre humans i fan que no es produeixin malentesos, si no és que volem transgredir el missatge... En el marc del curs, anirem del sentit recte a la transgressió, i de l’anàlisi formal i semàntica a l’anàlisi pragmàtica.

Per als perits és imprescindible dominar les eines de comunicació. Fer arribar al jutge la idea clara d'allò que volem expressar i que respon al que hem estudiat a fons no és una tasca fàcil. Calen discursos estructurats i efectius, i més enllà del que sabem intuïtivament, podem preparar-nos amb una base teòrica per millorar en aquest camp.

Aquest monogràfic també és útil per a mediadors i professionals que hagin de transmetre informació a altres persones.

Judit Feliu i Cortès és traductora i intèrpret (1996) i doctora en Lingüística (2004) per la Universitat Pompeu Fabra.

Més informació i inscripcions
Versió per a imprimirPDF version