Propers Actes

Del Dj, 09 setembre fins Dg, 19 desembre
Els dijous i els...

Exposició "L'Àlbum de l'Arquitecte: Denise...

Exposició "L'Àlbum de...

Del Dj, 23 setembre fins Dg, 31 octubre
Feiners, de 9 a 16.30...

Exposició “Premis AJAC XII”

Exposició “Premis AJAC XII”

Conferència: "Les veus dels monestirs"

Imatge: 
Monestir de Santes Creus - Tesi Doctoral Genaro González Baixauli
El dijous 25 de febrer de 2016 continuem amb el Cicle InTESIS. En aquesta ocasió, el doctor arquitecte Genaro González Baixauli ens parlarà de "Les veus dels monestirs", una conferència al voltant de la seva tesi doctoral, que porta per títol “Estudi acústic dels monestirs cistercencs masculins del Camp de Tarragona”.

En finalitzar la conferència es farà un sopar-col·loqui amb el conferenciant al restaurant Barhaus. Si esteu interessats en assistir-hi, us podeu adreçar aquí. Preu 18€.

En aquesta tesi doctoral s’estudia el comportament acústic dels monestirs cistercencs masculins del Camp de Tarragona. Existeixen estudis anteriors sobre l’acústica d’abadies cistercenques, de la Provença francesa i del nord d’Itàlia, els resultats dels quals plantegen un suposat coneixement avançat d’acústica per part dels monjos cistercencs. No obstant això, les dades disponibles per a aquesta tipologia arquitectònica, per l’antiguitat i metodologia dels estudis, són limitats i, en ocasions, els paràmetres estudiats són poc rellevants. Es planteja així la possibilitat d’un estudi complet de les principals estances dels monestirs per determinar la seva resposta acústica i replantejar les teories proposades en els estudis anteriors L’arquitectura cistercenca ve marcada per l’estricta contemplació que de la Regla de Sant Benet va implantar Bernard de Claraval. En el seu escrit de 1124 Apologia a Guillermo, Bernaro va establir els criteris teòrics que després s’emprarien en la construcció de totes les abadies cistercenques. La base d’aquests és l’esperit de pobresa [...]

Descarrega la invitació
Versió per a imprimirPDF version