Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge: 
Eixample (Creative Commons)

Jornada de debat: Cap a un nou model d'espai públic a l'Eixample

El Grup de Treball de l’Eixample del Col·legi d’Arquitectes ha organitzat, el proper 10 de febrer a les 18 h, a la Sala de Plens de la Seu del Districte, una jornada de debat sobre les propostes de l’Ajuntament de Barcelona de reordenació de l’espai públic de l’Eixample.

Durant la jornada es debatrà sobre projectes d’actualitat com, entre d’altres, el Programa de Superilles, que proposa reorganitzar el funcionament dels carrers, concentrant els que serveixen de trànsit rodat per donar prioritat al vianant a la resta. Comptarem amb la presència dels arquitectes Lluís Cantallops i Itziar González; de l’arquitecte, urbanista i president de l’AAUC Sebastià Jornet i de l’advocat Òscar Ripol.

- És possible controlar l’augment de pressió que la ciutat exercirà sobre l’Eixample una vegada les transformacions s’hagin executat per tal d’evitar la gentrificació del barri?
- Com serà la mobilitat del barri amb els canvis a l’espai públic proposats?
- La pressió del turisme està comportant un augment dels preus dels habitatges i un canvi d’oferta comercial als barris. Podem fer alguna cosa?
- Quins instruments urbanístics, legals i de projecte tenim a l’abast?

Aquestes són algunes de les preguntes que poden sorgir durant el debat a un barri que, per la seva situació, gaudeix, i alhora pateix, els efectes de la seva centralitat; i on els dèficits de la quantitat i la qualitat de l’espai públic encara són importants, havent-hi molt camí per recórrer per tal de pal·liar-los.

Pensem que és important abordar el debat sobre aquestes transformacions i us convidem a participar en aquest acte gratuït i obert a tothom.

Avís. Inscripcions tancades. Per motius d'aforment, hem arribat al límit d'inscripcions.

Versió per a imprimirPDF version