POPUP GREEN

El 28 de setembre, com a activitat d'inauguració de la Biennal Internacional de Paisatge de Barcelona, la plaça de la catedral es cobrirà amb un paisatge efímer compost per més de 8.000 plantetes.

Diem efímer perquè a les 19 h es començaran a repartir una a una les plantes a tots els assistents. Cada persona amb la seva planteta tindrà ara el poder de portar la seva peça de paisatge al lloc que vulgui de la ciutat. Hi haurà qui posi la seva planta on desitgi que hi hagi un parc o nens que les portin on esperen veure espais per jugar, també ancians que les acumulin on es queixin d'un problema d'accessibilitat, etc. El poder de decidir on i para què posem aquí la planta serà de cadascun.

I entre tots jugarem a dissenyar els nostres paisatges quotidians (#fempaisatge).

L'activitat busca atreure a tots els grups socials o ciutadans actius i posar-nos a participar amb un mètode de denúncia creatiu. El més important per a nosaltres serà que els grups en risc d'exclusió social i totes les associacions i fundacions amb reconeguda trajectòria que ja treballeu amb i per ells, tingueu un paper protagonista aquest dia. Accepteu la nostra invitació a jugar a això!

Una vegada el paisatge efímer de la catedral s'hagi dissolt començarem a veure on emergeixen els nous paisatges. És important que en situar la planta assenyalem la seva nova ubicació i usem el hashtag oficial #fempaisatge, d'aquesta forma es podran assenyalar i donar visibilitat a tots aquests espais. L'Ajuntament de Barcelona, molt interessat des del principi en aquest exercici d'urbanisme social, podrà veure quins llocs han estat escollits pels ciutadans per crear paisatges, jugar amb ells, denunciar desperfectes, millorar el seu barri, imaginar escenaris, decorar façanes, repoblar horts urbans i totes les altres iniciatives, jocs i ocurrències que sorgeixin!

Ja hem parlat amb tots vosaltres:

- Mescladis - Fundació Comtal - Casal de Barri Pou de la Figuera - RAI - Recursos d'Animació Intercultural - Fundació Roure - Associació l'esquitx - Casal Gent Gran - EICA - Casal del infants - TOT RAVAL - AFA Baixeras - AMPA Sant Felip Neri - Escola Baixeras - Escola Sant Felip Neri - Casal Martí Marco - Escola Drassanes - Centro Civic Patí Llimona - Casal del Gotic - Associació de Veïns del Barri Gotic - Casal Tarradellas - Escola de turisme - La Negreta - Associació Gabella - Santa Monica - Fundació SURT - Grup de Taller de Marionetes - Atenció a les Dons - Dit i Fet - Impulsem - EKU MENI - Diàlegs de Dóna - Fundació ESCO - Centre de Atenció i assesoramiento de joves - Sant Lluc - Casa dels Entremesos - Oficina per la no discriminació - Ludoteca / plaça del Pi - Fundació La caixa "L'esperança" - Arrels Fundació - Hora de deu - Fundació 4 vents - Casal de Gent Gran Josep Trueta - Fundació Social del Raval - ACESOP

Us demanem ajuda per difondre aquesta informació perquè arribat el dia tots els grups, associacions i fundacions del barri puguem participar!

#fempaisatge

 

Programa

Mapa

Versió per a imprimirPDF version