Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Canal de Denúncies intern del COAC

Benvingut al canal intern de denúncies del COAC en virtut de la Llei 2/2023, de 20 de febrer, reguladora de la protecció de les persones que informin sobre infraccions normatives i de lluita contra la corrupció La finalitat del canal és fer possible la comunicació per part de persones que, en un context laboral o professional, a les quals es refereix l'article 3 de la Llei, detectin infraccions penals o administratives greus o molt greus previstes en l'article 2 de la Llei; i igualment permetre la protecció dels informants-denunciants enfront possibles represàlies.

La Informació-denúncia es pot fer amb identificació de l'informant-denunciant, o fins i tot de forma anònima.Tingueu en compte que si opteu per l'anonimat, la persona informant no podrà rebre informació de l'evolució de la mateixa, només podrà veure el progrés del seu estat, accedint directament a l'opció seguiment amb l'ID que se us facilitarà al final de l'enviament de la informació-denúncia.

Tingueu en compte que tant l'informant com les persones afectades per la denúncia, tindran dret a la preservació de la seva identitat, en els termes previstos a l'article 32 de la Llei 2/2023, de 20 de febrer. A més, les persones informants compten amb una sèrie de drets, quan les informacions que proporcionin compleixin els requisits dels articles 2 i 35 d'aquesta norma, entre els quals destaca la prohibició de represàlies (article 36).

Això no obstant, abans de presentar la denúncia, recordeu que “comunicar o revelar públicament informació sabent la seva falsedat” es considera infracció molt greu i que la Llei preveu multa des de 30.001 fins a 300.000 euros per a les persones físiques que la cometin [articles 63.1.f) i 65.1.a) de la Llei esmentada]. Participació de l'informant en el procediment i ús del Canal.

Amb independència que la informació es presenti de manera anònima o havent exercit el dret a la renúncia a comunicar-se, el canal crea un justificant de recepció, generant una contrasenya alfanumèrica que us permetrà, si ho desitgeu, realitzar el seguiment del procediment de la següent manera: (1) Mitjançant l'accés al canal utilitzant l'enllaç amb l'ID. (2) Rebent l'avís d'actualització en l'adreça de correu electrònic que, en el seu cas i de manera voluntària, hagueu proporcionat.

Aquesta segona opció no suposa una vulneració a la renúncia a comunicar-se amb el Responsable del Sistema, doncs l'aportació de l'adreça de correu electrònic és totalment voluntària i, una vegada rebuda la comunicació.

A través del canal, a més de realitzar el seguiment del procediment, també podreu proporcionar informació addicional i, en el seu cas, rebre sol·licituds d'informació addicional per part del Responsable del Sistema.


Informació bàsica sobre protecció de dades:

Responsable del tractamentCol·legi d’Arquitectes de Catalunya “COAC”. Plaça Nova, núm. 5, 08002, Barcelona.
Finalitat del tractamentRegistre de Denuncies inter del COAC
Legitimació del tractamentEl seu consentiment per tractar les seves dades personals.
Destinatari de cessions o transferènciesLes dades no es comunicaran a tercers, excepte en els casos previstos per llei, o si ho heu consentit prèviament. El COAC no realitza transferències internacionals de dades.  
Drets de les persones interessadesAccedir, rectificar i suprimir les seves dades, així com, l’exercici d’altres drets conforme a l’establert a la informació addicional
Informació addicionalPot consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades