transparent

BIBLIOTECA DE LA ZONA NORD

S’insereix l’edifici en la muntanya, reproduint la topografia original i cobrint-se de vegetació. Intentem així resoldre l’impacte que suposa construir un edifici d’aquesta mida en un solar en forta pendent, part fins ara del reduït entorn natural del barri. Els fulls de façana (bancals, murs de contenció, tamisos de llum) es pleguen per dinamitzar les visions de conjunt, i s’estenen més enllà del perímetre per desfer la percepció del volum construït. Accedim a la biblioteca travessant la muntanya, i un cop dins sorprèn la seva dimensió, el volum d’aire contingut i la qualitat de la llum, captada per un pati que mostra el ventre de les terres i pels plecs de les façanes. Perspectives intencionades marquen recorreguts i transicions entre els espais interiors, fugues que es reforcen amb plecs en paraments, prestatgeries i lluminàries. A l’exterior es mantenen els recorreguts de vianants que travessaven el solar i es disposen un ascensor i un espai de rebuda i estada.

Obra seleccionada en la modalitat de: Inclou edificis de nova planta de promoció públicaAquest projecte té un concepte fort que funciona molt bé en el lloc. Les tires de doble finestra creant complexes i molt ben resolts espais interiors. També hi ha unes vistes molt interessants transversals que permeten que la part da-vantera i la posterior del espais exteriors per ser percebudes simultàniament.

Obra seleccionada



Jose Antonio Ferrera
Mireia Mosset
Rafael Perera Leoz
Santi Arnó, Jordi Brunés

mail@rafaelperera.com

www. rafaelperera.com


Aumedes Dap - Sgs - Aparellador
Josep Pubill, Ingeniar S.l. - Enginyer
Bernuz-fernández S.l - Estructures

Tornar
Carrer Vallcivera 3 Bis Nou Barris. ,
Veure el mapa més gran