transparent

REHABILITACIÓ DE L'ESGLÉSIA DE SANT PERE DE CORBERA D'EBRE

L’objectiu principal de la intervenció ha estat la recuperació de l’ús públic de l’antic temple sense modificar en excés el seu aspecte, símbol i expressió de la Batalla de l’Ebre. La seva transformació en un nou i segur gran saló multifuncional no havia d’alterar la memòria de la Guerra que l’edifici tan bé representa. A la tercera fase es va completar la consolidació estructural de la ruïna i es va construir la seva nova coberta transparent d’ETFE. El nou cobriment impedeix el deteriorament de la construcció per acció dels agents atmosfèrics i millora notablement les seves condicions d’habitabilitat. Des del principi dels treballs una cosa estava clara, la restauració havia de preservar el subtil equilibri entre natura i construcció, entre exterior i interior, que totes les ruïnes tenen. La percepció d’estar encara fora quan “s’entrava” s’havia de mantenir. Els raigs solars travessant la lleugera coberta, les brises i els cants dels ocells creuant en totes direccions les altes naus i el paviment de sauló així ho han fet possible. El resultat és un original i romàntic escenari a mig camí entre l’exterior i l’interior.


Obra seleccionada El Jurat destaca l’opció arriscada i original d’aquesta intervenció. És manté la imatge característica de ruïna, símbol de la Batalla de l’Ebre, preservant les restes sense restaurar més del que cal.

Obra seleccionada



Ferran Vizoso Rodríguez
Núria Bordas I Contel

ferranvizoso@gmail.com

www.ferranvizoso.com


Xosé Domínguez - Col·laborador Despatx
Frauke Rauke - Estudiant Arquitectura

Tornar
Poble Vell,
Veure el mapa més gran