transparent

EDIFICI PLURIFAMILIAR ENTRE MITGERES DE 4 HABITATGES I GARATGE

L'edifici es situa a primera línia de mar al municipi de Calella. Encarat al mar, es tractava d'aconseguir sobretot un control de solar i visual, on l'ambient marí penetrés als habitatges però tenint en compte la privacitat demandada pèls habitants d'aquest. L'element més important recau en la façana, on a través d'un sistema de lames verticals perforades orientables i plegables, dota d'un control de la llum i de les vistes a l'usuari, permetent sempre una visual clara des de l'interior, en canvi des de l'exterior s'aconsegueix una imatge de seguretat i de privacitat completa. L'efecte de la perforació de les lames, crea una heterogeneïtat de reflexes i ombres als espais interiors, que varia segons l'hora del dia i de l'ús requerit pèls residents. Tots els habitatges es distribueixen de manera que els espais flueixen de façana a façana, paral•lels a les mitgeres, així com d'una flexibilitat en el programa funcional dels habitatges depenent de l'ús i el moment vital dels habitants.



Maurici Bestard I Matamoros
Salvador BarbÉ I MissÉ

bibarquitctes@gmail.com

www.bibarquitectes.com


Jordi MunsÓ Torres - Aparellador

Tornar
Anselm ClavÉ 53-54,
Veure el mapa més gran