transparent

HABITATGE UNIFAMILIAR AILLAT A ARGENTONA

L’habitatge ocupa un solar on s’ha enderrocat una casa construïda als anys 80. S’ha modificat la topografia accedint a la planta baixa des de l’Avinguda Dr. Farrero, adaptant-se el solar al pendent del passeig Marina Julià. Així, la planta de dia està en contacte amb el terreny, donant continuïtat als espais principals –sala d’estar-menjador i cuina– de l’interior a l’exterior –porxo, jardí i piscina–. A la planta primera s’ubiquen els dormitoris orientats a sud-est, i dos espais d’estudi orientats a nord-oest. A la planta soterrani s’hi ubica una sala de dimensions similars a la sala menjador, destinada a projeccions, música, etc. amb una bodega i un gimnàs. A més, s’ha inclòs un aljub de recollida d’aigües pluvials pel rec del jardí. S’ha buscat optimitzar al màxim la llum natural de manera que la inclusió del pati interior, amb l’ascensor que dóna accessibilitat a totes les plantes, proporcioni claror als espais de comunicació i al soterrani, convertint-la en una planta més.



Xavier Pous I Layret

admsl@coac.net


Marc Peralta FernÀndez - Arquitecte
Esther Ariete Homedes - Arquitecte
Joan Caballero Sedano - Arquitecte Tecnic

Tornar
Avinguda Doctor Farrero, 27,
Veure el mapa més gran