transparent

Serlachius Museum Gösta_Pavilion

Projecte guanyador del concurs obert internacional més concorregut en la història de Finlàndia, 579 participants de 42 països. El jurat va ressaltar que el edifici estableix un diàleg expressiu amb l'entorn natural i el Museu existent, es col•loca estratègicament paral•lel a l'eix establert entre aquest, el jardí i el llac. El repte consistia en albergar un edifici cinc vegades més gran, sense pertorbar la presència que la Casa antiga mantenia sobre les vistes i el paisatge. El projecte es conceptualitza com un bosc abstracte i dens, traduït en una sèrie de marcs paral•lels de fusta d'avet, el ritme defineix la seva estructura, geometria i textura. És el major edifici cultural fet totalment de fusta, un experiment coherent amb una solució tectònica tradicional que aprofita els materials locals i la indústria especialitzada. El projecte va ser guardonat pel CSAE amb el Premi d'Arquitectura Espanyola Internacional 2013, i com Finalista al Premi Finlàndia d'Arquitectura 2014 per SAFA. 




Boris Bezan
Hector Mendoza Ramírez
Mara Gabriela Partida Muñoz

contact@mx-si.net

www.mx-si.net


Olga Bombac - Col·laborador Despatx
Oscar Fabián Espinosa - Col·laborador Despatx
Mariona Oliver - Arquitecte
Elsa Bertran - Arquitecte

Tornar
Veure el mapa més gran