transparent

centre léonce georges

Chauffailles, un poble de la Bourgogne francesa, necessitava un nou centre multifuncional per a la comunitat que portaria el nom d’un heroi local, el bomber Léonce Georges.

L’ajuntament disposava de l’antiga granja del convent de “les soeurs de Jésus”, construcció antiga que estava en estat semi ruïnós i requeria una profunda rehabilitació i ampliació per acollir el nou ús que se li volia donar.

 

El projecte és una operació de recuperació d’una d’aquestes construccions, aixoplucs relativament grans que solen destinar-se al dipòsit de collites o maquinària. Arquitectures anònimes i senzilles absolutament utilitàries, les formes de les quals, simples i mides, de grans llums, responen exclusivament a l’ús que se’ls donarà, així com els seus materials responen als recursos disponibles al lloc al que pertanyen. La bellesa radica en la seva pura utilitat, en la reva radical relació simbiòtica i productiva amb l’entorn que no són sinó formes primitives de sostenibilitat en una construcció.


Obra seleccionada en la modalitat de: Inclou edificis de nova planta de promoció públicaEl vell i el nou dialoguen de tu a tu des d’una distància còmoda, respectuosa. Les

Obra seleccionadaMarc Folch
Pilar Calderon

cfs@cfs.cat

www.cfs.cat


Gérald Lafond - Arquitecte

Tornar
Veure el mapa més gran