transparent

BigO

CODA  és l'equip de disseny computacional i estructures lleugeres del Lita, grup de recerca de la UPC. La seva recerca està centrada en la creació i optimització d'estructures lleugeres. El seu objectiu és la reducció de la petjada ecològica en el disseny mitjançant l'eficiència tecnològica, garantint la universalització de les solucions. Les seves últimes investigacions se centren en la instrumentalització de la deformació elàstica, principalment d'estructures en fusta.

L'objectiu era demostrar la facilitat de la construcció d'una closca ultra lleugera de doble curvatura a partir d'elements molt senzills i barats i mantenint un baix perfil tecnològic.

L'estratègia era fer una entramat simple de llistons plans que seguissin dos feixos de corbes geodèsiques conjugades sobre el toroide. Aquestes  tenen la propietat de compartir la normal amb la superfície, i tenen l'avantatge de poder construir-se a partir de llistons rectes i plans.

 

 


Obra premiada: Premi Fundació Banc de Sabadell: Per l'alt valor d'innovació i de compromís. Un valuós exercici de dissent d'una notable bellesa i eficiència tecnològica.

Obra seleccionadaEnrique Soriano

enrique.soriano@coda-office.com

coda-office.com

Tornar
Veure el mapa més gran