transparent

Projecte de millora habitacional

Des de l'any 2011, l'associació UNIVERSITAT SENSE FRONTERES - USF, duu a terme un programa de suport tècnic sobre el terreny amb la ONG CODESCAM que col·labora amb el Camerun. En els últims anys s'ha realitzat l'aixecament urbà de la població de NDJORE II, així com la proposta de creixement urbà d’aquesta localitat.

S'està col·laborant en el projecte d'habitatge per a dones, on ja hi ha 60 unitats construïdes a un cost de 700€/habitatge (50€/m2). El prototip d'habitatge incorpora els porxos com a part essencial de l'espai habitacional per a acollir activitats com la cuina. Es potencia l'ús de materials locals com la terra, configurant un mur estructural amb plecs que el doten de major estabilitat, alhora que generen bancs sobre el sòcol de formigó. Es reforcen les obertures per a afavorir l'entrada de llum i ventilació natural. Al mateix temps que es millora l'aïllament de la coberta de xapa amb teles o materials locals com canyes que optimitzen el confort interior.

 

El projecte es desenvolupa amb el suport econòmic de la UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE CATALUNYA – CCD i l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.


Obra seleccionada en la modalitat de: Inclou edificis d'habitatges unifamiliars de promoció privadaSe destaca el valor social y cultural de la arquitectura en tanto constructora de

Obra seleccionadaEmilli Hormias Laperal
Sandra Bestraten Castells

sandra.bestraten@upc.edu

www.usf.cat


Ll. Gené, J. Cedeño, A. Pérez, M.fernández, I. Rodríguez, C. Fernández, E. Mampel, A. Montero - Estudiant Arquitectura
D. Purroy - Aparellador
G. Lacroix - Artista, Murals

Tornar
Veure el mapa més gran