transparent

Centre d'assistència primària a Palau-Solità i Plegamans

 

El solar es situa entre un creixement residencial suburbà, una bossa d’ús industrial i la riera de Caldes. La riera ha d’esdevenir un ”eix verd” que relligarà diversos equipaments. Per altra banda, l’apropament natural des de la vila es produeix des del carrer de Can Cortès, “eix cívic” que connecta també diversos equipaments i espai lliure. Tot reconeixent aquests dos eixos, l’edifici s’emplaça amb l’accés de cara al carrer de Can Cortès i es desenvolupa en forma d’U oberta cap el teló de fons verd de la riera, un horitzó cap on miren totes les sales d’espera, des del pati que conforma. L’equipament es desenvolupa en planta baixa i pis, en un edifici aïllat en forma d’U. Aquesta disposició permet una lògica de façanes contraposades: el fora de l’U massiu i poc penetrable davant de les naus industrials, i el dins de l’U transparent i amb mirades obliqües als arbres de la riera.




Ana Irene Pérez Lázaro
Joan Casanovas Miñán

administracio_cgp@coac.net


Guillermo Barenys. Càlcul Estructura - Arquitecte
Joan Moret (pgi). Càlcul Instal·lacions - Enginyer
Nandi Dorado. Pressupost - Aparellador
Roger Rovira (gocsa) - Aparellador

Tornar
C. Can Cortès S/n,