transparent

Adequació per a l'ús públic dels espais naturals recuperats al Cap de Salou

El Cap de Salou és un promontori endinsat al mar i situat al bell mig del Camp de Tarragona. Malgrat haver sofert els estralls de l’edificació dels 60 i sobretot dels 70 i 80; encara ara es conserven, a 1ª línia de mar, alguns espais poc alterats i d’un gran valor natural i paisatgístic.

No presentem cap gran projecte, més aviat una intervenció modesta, mínima, realitzada la passada primavera en aquests espais naturals, recuperats no fa gaire per a l’ús públic.

Situant una sèrie d’elements en els punts adequats s’ha millorat l’accessibilitat, permetent el pas pels llocs més difícils o cridant l’atenció del passejant cap als indrets de major interès paisatgístic.

Per adaptar-se al cromatisme del Cap, estan construïts amb fusta, acer corten i formigó acolorit, podent-se retirar en un futur sense alteració de l’entorn natural.

La simple col·locació d’aquests elements, ha donat lloc a que els ciutadans hagin redescobert entorns únics que creien perduts. 

 




Josep Mª Ferran Mercadé

jmferran@salou.cat

Tornar
Cap De Salou,
Veure el mapa més gran