transparent

IES ROSETA MAURI

L’equipament s’allunya dels llindars de la parcel·la i així resol la premissa d’evitar que aules i dependències tinguin una relació visual directa al carrer. Es procura una relació directa a l’espai lliure interior, o bé amb la nova alineació d’arbres que separa el centre del carrer. Aquesta nova alineació de l’edifici també dota la ciutat d’un espai públic porxat per a l’accés al centre.

Es planteja un edifici compacte que minimitza la repercussió econòmica i amb una organització senzilla que permet estandaritzar els seus elements constructius i estructurals. En relació a les façanes, s’ha optat per predominar el massís enfront del buit, donant molta importància al control lumínic. Els materials bàsics per a les façanes son el prefabricat de formigó i les lamel·les i fusteries d’alumini. El mateix mòdul de finestra es repetirà tant a la façana sud com a la nord, incorporant unes lamel·les orientables i practicables industrialitzades per atenuar l’acció del sol a les aules




Enric Batlle I Durany
Joan Roig Duran

batlleiroig@batlleiroig.com

www.batlleiroig.com


Ivan Sanchez Fabra - Arquitecte
Albert Gil Margalef - Arquitecte

Tornar
Jaume Vidal I Alcover, 17,
Veure el mapa més gran