transparent

Campus Universitari de Bellissens

L'estructura agrícola / estudiar sota l'ombra dels fruiters.El Campus Universitari de Bellissens es situa als terrenys de l'antiga finca del Mas Vila de Barberà. El projecte recupera les seves traces agrícoles com a base de l'estructura del nou espai públic universitari, on es recobrarà la memòria d'una activitat passada inherent al lloc, com a suport d'una nova activitat més urbana. Els estudiants passejaran entre alineacions d’arbres, es reuniran en els clars dels trossos i estudiaran sota l’ombra dels fruiters. Actualment s'ha construït una part dels edificis i equipaments del campus. La proposta treballa en l'adaptació dels diferents paisatges temporals que esdevindran durant la construcció gradual de la resta, relacionant allò que ha de perdurar amb allò que ha de deixar de ser. Aprofita les terres sobrants de les excavacions per a la generació, als solars desocupats, de topografies provisionals de prats i arbres fruiters que seran substituïdes per les futures.




Jordi Bellmunt
Oscar Blasco
Sergi Carulla

scob@scob.es


Victoria Fiol - Arquitecte
Àngela Montesinos - Arquitecte
Oihana Kerexeta - Arquitecte
Conchita Ruiz - Arquitecte

Tornar
Veure el mapa més gran