transparent

Rehabilitació de les odoberies bella i bernades com a seu del centre europeu de la pell de qualitat a igualada

Rehabilitació de 2 adoberies en el barri del Rec. L’objectiu del projecte, en el marc d’una operació estratègica de ciutat, és crear un espai de difusió del curtit en el s.XXI, per completar el programa del Museu de la Pell.  Es projecta un edifici-porta, permeable, que s’obre al Rec per a potenciar la seva recuperació com a eix cívic. S’aposta per vestir l’edifici per fora, recuperant les dimensions i el ritme del buits, i els cromatismes locals; per conservar a l’interior els elements constructius existents, la seqüència d’espais, i el conjunt de paraments, tal i com es van trobar, amb les seves ferides, expressió de la història de l’edifici, evitant enmascarar, rascar, pulir… Pels nous espais servidors es dissenyen unes ‘caixes’ de fusta prefabricades, reciclables, que s’inserten en l’estructura actual, sense tocar-la ni fagocitar-la, reproduïnt el sistema constructiu dels antics estenedors. Els reforços també se superposen als antics. 




Irene Marzo Llovet
Oriol Cusidó I Garí

info@t9sarquitectes.com

www.t9sarquitectes.com


Bernuz - Fernández Arquitectes, Slp - Càlcul Estructura
Consulting Oficina Tècnica Lluís Duart, Slp - Instal·lacions
Miquel Milian I Ana Bono - Costos I Medicions
Jordi Marí I Carles Romero - Direcció Ejecutiva

Tornar
Carrer Del Rec 23-25,
Veure el mapa més gran