transparent

Habitatge Social i Aparcament

L’edifici resol la continuïtat amb l’entorn urbà. L’espai públic no només envolta l’edifici, sinó que s’hi macla amb ell, per sobre i dins seu. La coberta es transforma en una plaça,  resolent l’accés des de una rampa per a vianants sota un voladís i des de una escalinata. L’aparcament s’estén per sota del nivell del carrer i plaça.

 

La planta geometritza la forma irregular del solar. En el pati  posterior, un carrer interior connecta els dos extrems de l'edifici. Els accessos a les vivendes s'organitzen en les 3 plantes des de una passera interior. Aquesta garanteix la ventilació creuada a les vivendes, sense necessitat de patis interiors.

 

A la façana, la galeria de lames constitueix una pell unitària, dinàmica i canviant, garanteix protecció visual i solar. A partir de la inflexió de la façana oest, el tancament es resol mitjançant panells prefabricats. A la façana pati, un sistema de panells de vidre permet controlar les vistes i deixar el corredor interior obert i ventilat.




Antonio Montes Gil
Lola Domènech Oliva

amontesgil@coac.net


Xavier Ignasi Morros Peña - Arquitecte Tecnic
Robert Brufau-carles Jaen-boma Sl (arquitectes). - Càlcul Estructura
Jason Portell-emily Rivers-carolina Alonso-vasiliki Arampatzaki-(arquitectes) - Col·laborador Despatx
Instal·lacions Aparcament: Dis (diseny I Sostenibilitat) - Consultor Instalacions

Tornar
Passatge Escodines 2-4/ Plaça Del Salt 1/ Carrer Montserrat 8-30,
Veure el mapa més gran