transparent

Nova escola Marta Mata

En contraposició a un entorn molt heterogeni, es concep un edifici estèticament neutre. Una pell homogènia i blanca, com una closca, recobreix tot l’exterior de l’edifici; només allí on es replega cap endins apareixen uns intersticis de color groc reflex de la lluminositat i calidesa interior.

L’edifici permet articular dues trames urbanes diferenciades: la de ciutat jardí amb habitatges unifamiliars i una nova zona residencial de grans blocs. Aquest es desenvolupa en forma de L, amb una barra en planta baixa paral·lela a l’únic carrer urbanitzat C/Torre Esteper (que inclou gimnàs, cuina, menjador, biblioteca i administració) i una barra en pb+1, paral·lela al carrer previst en el nou planejament (que conté les aules infantils en pb i aules de primària en p1).

Com a element ròtula de tots els espais, un gran vestíbul a doble alçada concentra tant l’accés a la zona infantil com el de primària i serveix de zona de relació amb l’administració, els serveis i el propi pati exterior.


Obra premiada: MENCIÓ ESPECIAL

Obra seleccionada



Anna Pont Armengol
Jordi Comas Mora
Marc Rifà Rovira

oficina@comas-pont.com

www.comas-pont.com


Manuel Arguijo Vila - Càlcul Estructura
Joan Font Armengol - Instal·lacions
Francisco José Sampedro Noya - Acústica
Xavier Badia Armengou - Aparellador

Tornar
C/ De La Torre Esteper, 1,
Veure el mapa més gran