transparent

EDIFICI D'HABITATGES CAU CATAU

L'objectiu del projecte és que la pròpia volumetria de l’edifici resolgui la cantonada i s'integri en el conjunt arquitectònic que l'envolta, convidant a una transició  harmònica i alhora, potent, entre els edificis del Passeig Manresa i l'ordenació de casc antic.

 

La compacitat dels edificis del Passeig Manresa, segueix pel carrer de les Valls, però al carrer de Jesús  la volumetria ja és més permeable, el volum es buida, es creen uns espais-pati de diferents proporcions, amb diferents funcionalitats i dimensions variables que, d'una banda, es relacionen entre ells creant sensacions i perspectives diferents i de l'altra, suavitzen la transició entre el gran bloc del Passeig Manresa, cap el casc antic.

Una planta soterrani allotja l'antiga muralla de la ciutat, la bestorre i el fossat ,elements de protecció BCIN, fins ara enterrats que es poden veure des de la PB i el carrer gràcies a un gran finestral i a una pavimentació transparent en planta baixa  que ressegueix part del perímetre d'aquests elements.


Obra seleccionada



Marta Llonch I Fontanet
Roser Saus I Sarrias

srll@coac.net

www.sausriballonch.com

Tornar
C/ Les Valls Cantonada C/ JesÚs,
Veure el mapa més gran