transparent

Reforma de la casa Valls-Feliu

L'any 1925, la família Valls-Feliu va comprar un casal de doble cos a Sabadell, i el va fer reformar a l'arquitecte Joaquim Manich. Des de llavors, diferents generacions han compartit aquesta casa i n'han modificat les estances i espais, segons les seves necessitats.

Ara, una nova generació s'hi ha traslladat, i el casal s'ha reorganitzat, formant un petit apartament a la planta àtic i una habitatge de 3 nivells. Una nova distribució que ha buidat l'espai central del casal, per tal d'incorporar dos nuclis d'escales; un de general per donar accés a l'àtic, i un a l'interior de la casa de 3 pisos que s'ha convertit en el centre de tota la casa.

Una escala pensada per a comunicar, per emmagatzemar, ideada per delimitar espais i permetre visuals des d'ella i a través d'ella. 

A nivell global el projecte planteja una intervenció on els nous objectes tenen un llenguatge diferenciat respecte els antics, fomentant el contrast entre ells i revitalitzant-ne alguns  que havien caigut en l'oblit.




Oriol Vañó Marco

oriolvm@coac.net

www.4x18.blogspot.com


Ildefons Valls Punsola - Arquitecte Tecnic
David Codinach Sala - Arquitecte

Tornar
Carrer Fèlix Amat Núm. 64, Sabadell