transparent

BIBLIOTECA de VOLPELLERES MIQUEL BATLLORI

La Biblioteca ocupa els baixos d’un edifici d’habitatges en un barri de nova construcció.

La proposta persegueix dos objectius: A l’exterior, visibilitzar i dignificar l’equipament. A l’interior, convertir tres locals inconnexos i de geometria complexa (en planta i secció) en un sol àmbit amb continuïtat espaial i ambiental.

En façana, el tractament uniformitzador integra, sota el ràfec, els aparadors i entrades als habitatges, atorga dimensió al conjunt i permet resseguir la Biblioteca des de l’entorn.

L’accés es produeix des d’un renovat pati en pendent que condueix a l’interior a través d’un cancell desmaterialitzat. El sostre a cel obert el converteix però en un espai propi.

Des del vestíbul es compren tot l’edifici: àrea d'acollida, sales de lectura, àrea infantil, aules, despatxos, Living Lab, ...

El lluernari esdevé protagonista de l’espai i vertebrador de la Biblioteca.

Uns pocs espais tancats i l’ús del color permeten tensionar les dimensions i fixar el caràcter dels ambients.


Obra seleccionada



GlÒria Piferrer
Santi Orteu
Xavier FarrÉ

op.team@coac.net


Miquel Milian - Arquitecte Tecnic
Proisotec Enginyers - Instal·lacions
Manuel Arguijo - Càlcul Estructura
Eva Monfort - Arquitecte

Tornar
Pau Muñoz Castanyer, 3-5,
Veure el mapa més gran