transparent

reforma d´habitatge unifamiliar

Es proposa una intervenció minuciosa en l'envolvent de l'edifici. La reforma recupera el volum inicial (un quadrat de 9 x9 m), la resta de la volumetria existent en planta baixa es tracta amb una nova pell de fusta que ordena l'espai interior-exterior en planta i secció.

Manipulant la permeabilitat d'aquesta pell aconseguirem el control tèrmic i lumínic de l'interior, oferint flexibilitat hivern-estiu.

La fusta penetra a l'interior conformant el paviment, escala i part del mobiliari.

La introducció d'una càmera d'aire ventilada en tota la planta baixa de l'edifici en contacte amb el terreny es connectarà amb la càmera d'aire de les façanes, garantint així la ventilació i estanquitat de tot el perímetre de l'edifici. Es connecta també amb l'aportació exterior d'aire de la nova estufa de llenya situada a la sala d'estar. Aquesta contribuirà a optimitzar els consums energètics de l'edifici amb uns radiadors convectors de baix consum.

Un dipòsit d'aigua soterrat al jardí recull les pluvials per reduir el consum d'aigua.

Es proposen visuals i ventilacions creuades nord-sud en tota la distribució de l'habitatge.

 

Reminiscències com trossos de murs, jàsseres o revoltons remarcaran algunes empremtes del passat.


Obra seleccionada en la modalitat de: Inclou edificis d'habitatges unifamiliars de promoció privada

Obra seleccionada



Blanca Bernat Iniesta
Diego Ruiz Calzado
Maria Solanich Carbonell
Monica Recoder Canudas

m.recoder@llrrarq.com

www.llrrarq.com


Manuel Fernandez - Càlcul Estructura

Tornar
Carrer Planella Nº 6, 08017,
Veure el mapa més gran