transparent

Rehabilitació i adequació del conjunt conegut com la Casa de l'Aigua

El conjunt conegut com la casa de l’Aigua està format per tres peces fonamentals. La primera és el dipòsit, com a basament del conjunt, amb la cambra de claus adossada. La segona és l’edifici destinat a l’aforament i caseta de guarda, i la tercera és l’edifici dedicat a la cloració d’aigües. A nivell soterrani és situen la cambra de claus i un túnel de interconnexió amb la Casa de l’Aigua de Trinitat baixa.

 

Aquesta infraestructura va estar en ús fins al final de la dècada dels vuitanta, quan es van tancar els pous de Montcada.

 

La intervenció és divideix en dos actuacions. Per una banda s’ha realitzat la rehabilitació i adequació dels edificis industrials que conformen el conjunt i per l’altra, s’ha implantat el Casal del Barri a l’interior d’ells i s’ha format un edifici nou que serveix com punt de connexió entre els pavellons. En aquestes dos actuacions s’ha buscat mantenir, potenciar la imatge i els valors arquitectònics de la preexistència industrial millorant les seves condicions i afegint un nou element per tal de dotar els edificis de una nova funció i vigència.


Obra seleccionada en la modalitat de: Inclou intervencions de rehabilitació

Obra seleccionadaBarto Busom
Marc Seguí Pié
Victor Seguí Santana

seguiarq@seguiarq.es

http://www.seguiarq.es/


David Guillem - Aparellador

Tornar
Carrer Garbí, Núm 2-6, Districte De Nou Barris,
Veure el mapa més gran