transparent

62 habitatges al carrer Sancho d'Àvila, Barcelona

El projecte dels 62 habitatges es formalitza en un bloc a quatre vents, lineal de planta baixa porxada i un volum sobre aquesta planta d’una part de 5 plantes i la part nord de 13, formant un sol bloc unitari. Dues plantes soterrani per l’aparcament completen el projecte.

El volum de planejament amb 5 i 13 plantes és un volum amb una certa dificultat compositiva degut a les seves proporcions, és un edifici amb forta presència i amb un impacte important respecte al seu entorn. S’ha plantejat doble escala de bloc partint-lo just a la planta 6, on es produeix el canvi d’alçada. Així la composició de les cinc primeres plantes respon a l’escala de carrer i el volum que emergeix es composa agrupant-se cada dues plantes i així adopta l’escala de ciutat. Això ha estat possible gràcies a incorporar la planta coberta com a una planta més de l’edifici, i aconseguir un edifici a doble escala. Aquesta “falsa” façana de la coberta de la planta 14, amaga el badalot i les instal·lacions de les perspectives llunyanes.

 

 


Obra seleccionada en la modalitat de: Inclou edificis d'habitatges plurifamiliars de promoció privada

Obra seleccionada



Carlos Valls Roig
Noemí Musquera Ferrer

vallsmusquera@coac.net


Consulting Oficina Tècnica Lluís J. Duart - Instal·lacions
Static Enginyeria, Gerardo Rodríguez - Estructures
Francesc Belart - Arquitecte Tecnic
Plaat Arquitectura Tècnica, Xavier Pla - Direcció Ejecutiva

Tornar
C/ Sancho De Ávila, 06,
Veure el mapa més gran