transparent

INOUT house

En aquesta casa s'estableix una relació, sense solució de continuïtat, entre el "dins" i el "fora".  Una successió de capes entre el obert i el intermedi.  Es desdibuixen els límits frontals a través de làmines de vidre i vegetació, emmarcats pels dos plans horitzontals, terra i sostre, on el ple i el buit queden relacionats en una seqüència de matèria, aigua, vegetació i cel.  Els límits laterals estableixen l'única relació ple-buit, en una cadena de sòlids  materials que tanquen la mirada transversal.

 

En els costats, límits amb els veïns, es disposen tots els dormitoris, deixant l'espai entremig entre volums per la ubicació dels usos més socials: cuina-menjador, sala, piscina, porxo i barbacoa.

 

Els arbres existents travessen sense concessions allò entremig entre ells.

 

Una cortina perimetral de corda i vegetació puntualitza els límits de l'element edilici, creant un interstici d'ombra-llum que matisa i qualifica  un espai "entre".

 

Un sol material, fusta de melina, vesteix el dins i el fora.  L'aparell varia: en el exterior pren relleu, i a l'interior es suavitza.

 

 La taula de la cuina i la pròpia cuina formen una planta escultural que presideix la zona social.  El seu negre brillant, granet negre absolut, desmaterialitza a través dels seus reflexes la contundència formal del gest.

 

Aquesta casa respon a les característiques ja existents del paisatge i revela noves dimensions de la topografia del lloc.  En la seva formalització i materialitat intensifica l'experiència de la llum, l'ombra, la terra, l'aigua i l'aire.

Es presenta clara en la seva forma global i fluïda en la seva articulació de l'espai.

 
Joan Puigcorbé

paas@coac.net

www.joanpuigcorbe.com


Maria K Hawkins - Arquitecte

Tornar
Veure el mapa més gran