transparent

Passera de la Vall dels Temples d'Agrigento

La passera s'ha dissenyat com un element escultural integrat amb el seu entorn: la Vall del Temples d'Agrigento; i estableix un diàleg cosit i inspirat pel paisatge i les característiques de l'arquitectura del lloc.

L'objectiu principal de la passera és restaurar la unitat del camí del parc arqueològic, dividit pel la carretera 118; permetent un ús segur del parc i percebent-lo com un conjunt únic i orgànic.

L'Aspecte únic i romàntic de les runes, el concepte de no acabat, les operacions de restauració dutes a terme fins ara, deixa una imatge de la Vall dels Temples caracteritzada per elements de diferents alçades i mides, creant mòduls diferents en forma i expressió.

Les diferents alçades de les columnes del proper Temple d'Hercules són transfigurades i re-interpretades arquitectònicament en el pont, en  una seqüència dinàmica d'elements verticals de diverses alçades, generant una llum vibrant, produint un efecte de transparència, de desmaterialització, d'un element no tectònic.

La passera ha estat dissenyada totalment amb acer corten, material caracteritzat pel diferents tons, opacitat i canvi, similar als elements naturals com la fusta, integrant, així, el projecte amb el paisatge.

L'estructura consisteix en una biga caixó recolzada en ambdós extrems i les dues baranes amb barrots de diferents alçades, disposats a diferents distàncies.

La passera has estat construïda a taller i transportada sobre les base, fetes "in situ"; instal.lant-se al vespre.


Obra seleccionadaPuigcorbé / Cottone+indelicato / Montalbano

paas@coac.net

Tornar
Veure el mapa més gran