transparent

Edificio Zabala

 

L’edifici ZLA és un projecte entre mitgeres de 8 apartaments situat a una àrea de baixa densitat residencial i amb un fort caràcter de barri. Respectant el perfil urbà i deixant espai al creixement d’un til·ler existent situat a la vorera, es retira la façana principal de la línea municipal, creant un atri d’accés. La planta baixa és lliure, donant lloc al hall d’accés, els espais comuns i l’estacionament; l’àrea destinada a vivendes s’eleva i a partir del primer pis l’edifici s’estructura en dos blocs, separats per un pati central. En un lateral de l’espai exterior es creen les circulacions: les verticals (ascensor i escala) i les horitzontals, amb una passarel·la ‘balconejant’ sobre el pati. En l’articulació d’aquests buits apareixen unes ‘galeries passants’ als apartaments. Això permet ampliar les expansions i generar una façana nova que garanteix una òptima il·luminació, i millora visual i ambientalment l’espai de l’estar-menjador. També remet, a nivell tipològic, als patis laterals contra mitgera existents i definitoris de les ‘casas chorizo”, molt abundants al barri.


Obra seleccionada en la modalitat de: Inclou edificis d'habitatges plurifamiliars de promoció privada

Obra seleccionada



Francesc Planas Penadés, Francisco Kocourek, Marit Haugen Stabell

mail@estudiobabo.com.ar

www.estudiobabo.com.ar


Sebastian Hoepner, Martina Silberman - Arquitecte
Arq. Ricardo Vedelago - Instal·lacions
Ing. Husni / Macchi - Càlcul Estructura

Tornar
Veure el mapa més gran