transparent

AMPLIACIÓ CASAL SEGLE XX

El Casal del Barri del Segle XX de Terrassa s’amplia amb la construcció d’un nou pavelló annex. L’operació configura la nova façana del equipament vertebrant el conjunt amb el jardí interior i l’espai urbà de la Plaça adjacent.

Concebut com un contenidor el pavelló s’ha dissenyat com un paral·lelepípede de formigó vist, parets cegues i color intens, amb una coberta metàl·lica lleugera que forma una àmplia visera i una façana amb àmplies vidrieres i tancaments de colors que s’obra cap el pati i ocasionalment en actes festius es pot unir amb tot l’espai exterior.

La unió del casal amb el pavelló es traça amb una porxada asimètrica construïda amb lloses prefabricades de formigó sobre pòrtics metàl·lics. El pati queda incorporat a la Plaça amb unes petites grades que salven el desnivell existent. L’extrem llevant de la porxada es plega i forma una pancarta que marca la nova porta d’entrada al Casal, més funcional i representativa que l’anterior. Al interior, el nou mostrador de recepció esdevé una fita visual,  el punt i final de la traça de la nova porxada. 




Merce Soler Codina
Miquel Lloveras Hernandez

lloverasisoler.arq@coac.es

http.//arquitectes.coac.net/lloveras.soler.arq/


Amanda Colom Calsina - Càlcul Estructura
Eva Piñeiro Nuñez - Arquitecte Tecnic

Tornar
Plaça Del Segle Xx - C/ Guillem De Muntanyans, Terrassa