transparent

HABITATGE I COOPERACIÓ

Des del 2000 l’assignatura HABITATGE I COOPERACIÓ (H+C) de l’Escola d’Arquitectura de Barcelona ETSAB-UPC forma als futurs arquitectes perquè tinguin capacitat d’acció en projectes de cooperació per al desenvolupament, des de la perspectiva de la sostenibilitat urbana, arquitectònica, energètica i social en les comunitats que més ho necessiten.

Durant els 16 anys d’existència, gairebé 1000 alumnes han cursat aquesta assignatura, amb una mitjana de 60 alumnes per quatrimestre. Cal destacar que més del 20% són estudiants Erasmus d’arreu d’Europa i del món.

 

H+C proporciona coneixements teòrics de projectes de cooperació d’urbanisme i arquitectura en diferents cultures. Els continguts teòrics es complementen amb tallers experimentals i treballs de curs en grup centrats en projectes reals que els millors alumnes fan realitat durant l’estiu. Més de 200 estudiants de l’assignatura han tingut l’oportunitat de construir aquells projectes que prèviament han dissenyat a les aules, en països com Bolívia, Colòmbia, Senegal, Camerun o els Camps de Refugiats del Sàhara Occidental, i sempre  coordinats per l’associació Universitat sense Fronteres. En els projectes també s'integren estudiants i arquitectes dels països on es treballa.

Amb aquesta forma d’aprenentatge i servei es busca estimular el compromís social de l’arquitectura com una manera de transformar el món.

 
Sandra Bestraten Castells

sandra.bestraten@upc.edu

Tornar
Veure el mapa més gran