transparent

Casa EM 26 a Cadaqués

Reforma d’una casa de principis del segle XX a segona línia de mar. La façana principal està protegida per un Pla Especial.

El projecte s’ha centrat en la recuperació i reinterpretació dels elements i espais originals de la casa i la recuperació del jardí, tot gairebé en estat de ruïna, subratllant allò més noble: tres voltes exemplars i els murs de pedra seca.

La casa s’organitza com una col·lecció d’habitacions, cadascuna d’elles caracteritzada per la relació amb l’exterior i la qualitat de la llum.

A la planta baixa s’excava la roca del jardí per permetre l’entrada de llum a l’antic dipòsit d’aigua. Un pati central recuperat serveix de llanterna de llum. A la planta superior es distorsiona la geometria ortogonal per articular un únic espai connectat amb la terrassa cap al mar i el menjador del jardí.

L’escala interior aporta un nou caràcter als espais a través dels quals es desenvolupa, com una cinta contínua que s’estén des de l’interior fins a l’escala de pedra exterior.




Eileen Liebman
Fernando Villavecchia Obregón
Mireia Comajuncosa Noguera

liebman.villavecchia@coac.net

www.liebmanvillavecchia.com


Ana Bracons Botaya - Arquitecte

Tornar
Carrer Eduard Marquina 26, Girona
Veure el mapa més gran