transparent

Casa Voltes

La casa es col·loca sobre un antic celler salvant una volta exemplar, únic element rescatat d’una runa, en un solar retranquejat i enclaustrat per veïns. El retranqueig dóna lloc a dues geometries amb l’entrada a la seva unió. La façana és de maçoneria amb finestres emmarcades amb recrescut de morter donant a la composició lliure un caràcter més fi. Tot està pintat d’un blanc homogeni i distintiu, creant una renovada identitat pel casc antic. Dues “sales-hall” són el cor de la casa. El vestíbul d’entrada, generòs espai d’arribada, mira cap a l’espai de doble alçada del soterrani il·luminat zenitalment. La sala principal és un espai de cinc costats on la tensió geomètrica es nota en el diagonal del cel ras i els plans inclinats de la llar de foc. Els materials interiors són escollits amb rigor: mosaic hidràulic, marbre blanc, parets de pedra o enguixades. És preten participar de les idees del regionalisme crític explorat per Coderch, Correa-Milá i Harnden-Bombelli.




Eileen Villavecchia
Mireia Comajuncosa
Stephen Bates

ma@sergisonbates.co.uk

www.sergisonbates.co.uk


Javier Chaves, Technics-g3 - Arquitecte Tecnic
Gerardo Rodríguez - Enginyer

Tornar
Calle Ses Voltes 5, Cadaqués, Girona
Veure el mapa més gran