transparent

Habitatge unifamiliar a El Poal

L'habitatge es situa en un tester al límit del nucli urbà del Poal (Pla d’Urgell, Lleida).

S'ocupa tota la planta baixa i s'allarga el volum principal existent en les plantes superiors, expressant formalment l'ampliació i la voluntat de la casa de mirar cap als camps de conreu. La peça, llarga i estreta, es distribueix entorn d'un doble espai central que permet integrar les circulacions i relacionar els espais amb vistes creuades. Les obertures i els materials del cobert agrícola preexistent es respecten.

A la mitgera interior la tàpia vista mostra la construcció tradicional de les terres de secà i a les façanes existents el ladrillo manual es manipula per a formar diversos calats que resolen temes de seguretat, privacitat i noves visuals. Un lluernari reforça les relacions en vertical i s'opta per l'aerotèrmia, idònia per al clima d'interior.

L’interior es resol en blanc, amb gran part del mobiliari integrat en la pròpia arquitectura i emfatitzant la direccionalitat de l'edifici.




Alba Pijuan I Panadés
Jordi Capdevila Castells

hola@murmurarquitectura.com

www.murmurarquitectura.com


Masaad - Estructures
Jordi Petit Esplugues (noriaprojects) - Aparellador

Tornar
Avinguda De Catalunya, 32, Poal (el), Lleida
Veure el mapa més gran