transparent

Centre de Serveis Socials a la Verneda (Barcelona)

El projecte es una intervenció en un edifici que es gairabé un hexàgon regular. El caràcter introvertit que necessita el nou equipament, ha dut a configurar uns espais que giren sobre si mateixos.
La reestructuració s’organitza per àrees funcionals en bandes articulades al voltant d’un pati i separades estratificadament en vertical; l’hexàgon s’estira per adaptar-se a la funcionalitat sense perdre el seu caràcter formal. La nova entrada connecta a través d’un petit porxo amb el vestíbul i al seu torn organitza una distribució helicoïdal, on la circulació pública i la privada hi son clarament diferenciades.
La nova configuració de la claraboia i el tall estratègic al forjat del nivell de carrer, aconsegueixen que la llum entri i formi una nova atmosfera en els nous espais de treball de la planta inferior.
S’han estudiat les capes de la envoltant per aconseguir un edifici de baix consum energètic, en una construcció acabada amb uns materials triats també pel seu caràcter sobri i acollidor.




Isabel Zaragoza
Jesús Esquinas

izaragoza@arquired.es

www.mesarquitectesassociats.com


Manuel Arguijo - Consultor Estructura
Oriol Ruiz - Consultor Instalacions
Joan Bou - Col·laborador Despatx
Carme Rosell - Arquitecte Tecnic

Tornar
Pl. Eduardo Torroja , 7, Barcelona
Veure el mapa més gran