transparent

Condicionament i millora de la plaça de l'Estatut

La remodelació de la Plaça de l'Estatut sorgeix de la necessitat d'actualitzar, dignificar i resignificar un espai públic de gran centralitat, obsolet pel pas del temps i la superposició d'actuacions parcials.

El projecte, just davant de l'escola, reconeix el marcat caràcter infantil de l'espai i se serveix de les zones d'equipaments lúdics, per establir un sistema mixt i dinàmic de passar i estar. Aquest sistema, formalitzat buscant la màxima continuïtat de l'espai, sense renunciar a experiències espacials diversificades, es recolza en 4 grans arbres existents, que es conserven i es posen en valor i s'organitza com un gran joc de rodes i corretges que obre i recull alhora.

S'ha treballat especialment la topografia per tal de que a la plaça acabada sigui un factor irrellevant i que els diferents paviments, tots ells continus i de colors terra, apareguin de forma natural, reforçant l'organicitat domesticada com a estratègia per treballar una plaça sense façanes i de geometria residual.




Aleix Antillach Tarafa
Ramon Gasull Barberà

ramongasull@gmail.com

Tornar
Plaça De L'estatut,
Veure el mapa més gran