transparent

Biblioteca Pere Anguera

La reduïda dimensió del programa en relació a l'espai públic i l’entorn construït demanaven provocar un creixement en volum de l’edifici que el dotés de la màxima presència al lloc. Aquest objectiu s’aconsegueix mitjançant dos mecanismes: la planta baixa es configura en un seguit de quatre barres paral·leles que es desplacen entre si provocant l’aparició de patis d’iluminació i de relació entre peces i la planta alta es planteja com un volum geomètricament rotund que busca una relació  frontal amb l’edifici històric de la zona, el Mas Iglesias.

A l'interior els diferents àmbits s’interelacionen en horitzontal a través dels patis i verticalment es connecta visualment el vestíbul amb la planta primera i l’altell a través d’un buit que acull l’escala. En el tractament de l’interior s’ha buscat un cert contrast amb l’exterior, la neutralitat del blanc permet posar en valor les diferents qualitats de la llum i alhora fer dels llibres i les persones els màxims protagonistes.




Stm Arquitectura Ajuntament De Reus. Gabrile Bosques Sànchez
Tous Arquitectes Slpu. Joan Tous Gomà-camps, Arquitecte

gbosques@coac.net


Jesús Álvarez - Aparellador
Josep M. Delmuns - Enginyer Tècnic
Josep Lluís Serven - Càlcul Estructura

Tornar
Joan Salvat-papasseit, 14,
Veure el mapa més gran