transparent

Exposició Robert Gerhard 1896-1970

Dos espais, una exposició: Robert Gerhard (1896-1970)

Encarregada per l’Institut d’Estudis Vallencs i el Museu de Valls en commemoració del 120è aniversari del naixement del músic vallenc, l’exposició s’ubica al pati de l’Antic Hospital de Sant Roc i a la Biblioteca Popular, el que ens permet treballar el personatge tant des de l’experiència com des d’un àmbit més acadèmic.

Pel pati de Sant Roc dissenyem uns espais sonors accessibles en forma de prisma que expliquen les etapes compositives de Gerhard, i que es van fent més complexes a mesura que la seva música evoluciona. Plantejada com un joc, es disposen en planta amagant la seva entrada des de l’exterior, un cop la descobreixes entres fent música amb les cortines i dins gaudeixes d’una peça de música del període.

A la Biblioteca Popular, aquests prismes s’obren i generen els plafons que expliquen la vida de Gerhard a través de les ciutats on va viure. El recorregut és lineal i està recolzat amb unes vitrines amb la documentació del fons dipositat a l’IEV.

Aquests prismes tancats en un espai i oberts en l’altre tenen el color blau “Montserrat” com a fil conductor i reivindicatiu del caràcter mediterrani de la música de Gerhard al llarg de la seva carrer
Sònia Roca Domingo
Xavier Cendrós Ferré

laparador.valls@gmail.com

Tornar
Carrer Del Teatre 8,
Veure el mapa més gran