transparent

INTERVENCIÓ EN L'ESTRUCTURA D'UNA NAU INDUSTRIAL

El desmantellament de la línia de producció més antiga de la planta de Messer a Vila-Seca, bastida a principis dels anys 70, ha permès aprofitar l’interior de les tres primeres crugies de la nau principal per encabir-hi l’ampliació de les oficines i una sèrie d’espais auxiliars pel personal (vestuaris, menjador, aules de formació). Els desmuntatges interiors i l’enderroc del tester sud van generar un gran buit cobert, una boca a l’extrem de la nau mirant cap a mar, un espai inesperat i agraït en un edifici industrial molt ben construït, que hem intentat respectar configurant l’estructura de les noves dependències de la nau central amb tanta lleugeresa i transparència com hem pogut. L’articulació del programa és molt senzilla; les oficines, les aules i el menjador s’encaixen entre les dues façanes del projecte: la exterior, a sud, lleugerament enretirada respecte el tester enderrocat, i la interior, oberta a un triple espai no climatitzat que allotja les comunicacions verticals.




Josep Maria Toldrà Domingo

jmtoldra@gmail.com

http://www.jmtoldra.com


Jesús M. Àlvarez Escolano - Equip Redactor
Gemma Llort - Equip Redactor

Tornar
Autovia Tarragona-salou Km. 3,8,
Veure el mapa més gran