transparent

Rehabilitació del pas per vianants i bicicletes del poblat Hifrensa (Antonio Bonet, 1967-75)

El poblat Hifrensa (Antonio Bonet, 1967-75) és un conjunt residencial per allotjar els treballadors de la central nuclear de Vandellòs-I. Es vertebra mitjançant un pas per a vianants i bicicletes segregat de la circulació vehicular. En els anys 90 es realitzen intervencions que mutilen el pas de vianants i alteren la funció dels espais. En aquest sentit, qualsevol excés d’urbanització en la nova proposta pot dificultar la comprensió de l’obra. En conseqüència, la intervenció és mínima: es recuperen formes, colors i textures originals en reixes de pluvials, paviments i vegetació. Es restableix l'ordre alterat per les noves infraestructures de serveis: enllumenat, telèfon, aigua, gas i electricitat. Els criteris d'intervenció es basen en una diagnosi urbana i de valors patrimonials del poblat Hifrensa, un projecte universitari de transferència tecnològica redactat pels mateixos autors, finançat per l'Ajuntament de Vandellòs i promogut per la ETSA-URV.




José Ramón Domingo Magaña
Juan Fernando Rodenas García

joseramon@coac.net

Tornar
Poblat Hifrensa, S/n,
Veure el mapa més gran