transparent

Zhilma Prototype

Prefabricació, flexibilitat, sostenibilitat, confort i biofilia són les premisses generadores d’aquest edifici modular.

Les ajustades dimensions del solar han motivat la situació de la volumetria i l’absència de tanca perimetral, amplificant les visuals de l’exterior i optimitzant els espais resultants.

El programa funcional – habitatge i despatx professional- es desenvolupa en 2 plantes formades per 10 mòduls prefabricats. La manera com s’han disposat respon a la lògica del muntatge industrial i modular.

El volum resultant és compacte amb l’única vibració que sobre la façana fa la llum solar. La xapa ondulada microperforada utilitzada provoca matisos en les ombres i ofereix transparències que desmaterialitzen el conjunt.

Els materials emprats han estat escollits valorant positivament la proximitat en la seva fabricació i capacitat de reciclabilitat, reduint l’empremta sobre el medi.

Els sistemes de l’edifici –actius/passius- han permès que el seu consum energètic sigui pròxim a zero.


Obra seleccionada en la modalitat de: Inclou edificis d'habitatges unifamiliars de promoció privadaEs valora bàsicament que amb la disposició dels volums senzills a la parcel·la s’aconsegueix una bona relació interior-exterior, que resol el sempre difícil vincle dels habitatges unifamiliars amb el carrer d’accés. Eludir la tanca i ampliar la vorera és una solució generosa i de mèrit.

Obra seleccionadaElisabeth Sadurní Moreta
Marc Obradó Cebada

admin@exearquitectura.com

www.exearquitectura.com


Oscar Ibáñez Muñoz - Aparellador
Raül Benítez Margalef - Arquitecte
Albert Bestard - Ab Paisatgistes - Enginyer Agrònom
L3j - Ingenieros - Enginyer

Tornar
Clavells 12,
Veure el mapa més gran