transparent

Casa amb jardí sostingut

Rehabilitació d’una casa de cos. Substitució de la teulada per una nova coberta amb bigues de fusta laminada i millora substancial de l’eficiència energètica de l’edifici.

Es col·loquen 3 nous forjats de fusta contralaminada recolzats a les mitgeres de tàpia com si fossin estanteries:

El primer forjat forma una ampliació cap a l’interior d’illa. Es separa lleugerament de la façana posterior mitjançant una claraboia correguda, generant la sensació d’estar sota un porxo tancat per vidrieres corredisses. Aquest lloc serà la cuina, per menjar en un espai intermedi entre l’interior i l’exterior.

El segon forjat crea un gran jardí suspès al centre de la casa. És una coberta aljub amb vegetació, formant un jardí que banya de llum solar tot l’interior. És una estança sense sostre que articula els dos grans espais diàfans de la casa.

El tercer forjat és un altell per al dormitori principal, i es percep com una estora màgica que sobrevola l’espai multifuncional de sota.


Obra seleccionada en la modalitat de: Inclou edificis d'habitatges unifamiliars de promoció privadaLa casa de cos, amb poca façana i parcel·la profunda, es resol sovint de forma eficient, segons esquemes que han derivat en tipus tan ordinaris com ineludibles. El mèrit d’aquesta reforma està en la insòlita disposició d’un “pati central/jardí sostingut”, que genera en un espai tan petit una complexitat espacial i una entrada de llum natural que el jurat valora molt positivament. Per altra banda, el jurat ha considerat oportú canviar la categoria a la que optava a Premi aquesta obra.

Obra seleccionada



Jordi Safont-tria

safonttria@coac.net

www.safont-tria.com


Jordi Miquel Calvo - Arquitecte Tecnic
Asunción López - Col·laborador Despatx
Miguel Nevado - Consultor Estructura

Tornar
Veure el mapa més gran