transparent

Edifici 40 habitatges, sector Turó del Sastre 18D

En un solar longitudinal, amb carrer a est i zona verda a oest, es planteja un edifici de PB+4, amb façana continua a carrer i aprofitant la profunditat (18m) per la fragmentació del volum cap a la zona verda, per aconseguir un major desenvolupament de façana afavorint la bona orientació i ventilació creuada, sense necessitar patis de ventilació.

Disposa de 2 nuclis de 4 habitatges per replà i accés des dels testers. Els habitatges aprofiten les vistes del parc i la relació amb l’espai exterior: la sala d’estar–cuina, dona a la terrassa, amb vidriera unificada, millorant la relació interior–exterior i la  sensació de lluminositat dels habitatges.

La façana, amb un sòcol de formigó, és una façana ventilada de panells de ciment incorporant en la modulació les balconeres dels dormitoris, amb persianes plegables i els balcons correguts, amb persianes corredisses. La façana combina diferents grisos per agafar un to unitari que permet conviure de manera suau amb el verd del parc


Obra seleccionada en la modalitat de: Inclou edificis d'habitatges plurifamiliars de promoció privadaL’esquema distributiu d’un bloc unitari amb 8 habitatges per planta és un trencaclosques de dificultat notable que els autors d’aquest projectes encaixen amb habilitat. Tot plegat deriva de l’adequada ubicació del pati de llum que dissimula la gran escala del bloc, alhora que separa els components de la llarga façana.

Obra seleccionada



Isabel Bennasar Félix

ibennasar@coac.net

www.isabelbennasar.com


Corina Dindareanu - Arquitecte
Xavier Badia - Arquitecte Tecnic
Manel Fernández - Càlcul Estructura
Nilton Paes - Col·laborador Despatx

Tornar
Carrer Joanot Martorell, 5,
Veure el mapa més gran