transparent

Base Nàutica a la Platja de Ponent de Salou

Aquest pavelló es va instal·lar per tal de donar suport logístic als esports nàutics amb sortida per aquesta platja. Aparentment inestable, tal com una embarcació varada, reposa sobre la mateixa sorra a tocar de les aigües. Un gran portal d’accés i distribució trenca l’hermetisme del llarg volum tot enquadrant visualment el paisatge.

La construcció és totalment prefabricada i volgudament reversible. Podria desmuntar-se sense deixar rastre a la platja. Fonaments, estructura, tancaments i coberta són un “mecano” .La façana, ben separada dels habitacles, protegeix l´interior de la forta calor de l´estiu.

L’edifici es mostra canviant en el temps gràcies a la seva envolvent de planxes de policarbonat. Aquesta pell llisa, lluenta i translúcida: 1.capta i reflexa la variació de la incidència i coloració de la llum al llarg del dia;2.coberta de vinils, es converteix en rètol explicatiu de les activitats esportives que s´hi desenvolupen i;3.de nit, es retroil.lumina i apareix com una llanterna.




Josep M. Ferran Mercadé
Lluis M. Serra Solé

jmfm@coac.net


Serveis Tècnics Municipals De Salou - Equip Redactor
Josep Maria Torné - Consultor Estructura
Alberto Bujalance - Arquitecte Tecnic
Josep Oliva. Arquitecte Club Nàutic De Salou - Coordinació

Tornar
Platja De Ponent, Salou
Veure el mapa més gran