transparent

adequació de la pl de la Corona i carrer Anselm Clavé

El projecte transforma l'antiga carretera de Barcelona en un espai de prioritat peatonal. Es tracta de reconvertir una zona de trànsit intens en un espai pels ciutadans.

Es potencia el carrer com a eix cultural, comercial, festiu i lúdic. Es converteix en un Passeig.

Construim una plataforma única, amb paviment de pedra natural i arbres a una banda que van canviant de sentit, segons la proximitat a la ciutat medieval.

Les places són espais de calma. Zones de descans que s'introdueixen al carrer. Cadascuna amb el seu caràcter.

La Corona és un espai de natura dins la ciutat, ombra sota els arbres, amb una nova filera de plàtans que interromp la visió interminable de l'antiga carretera. Maluquer és una catifa per a fer espectacles, amb la biblioteca al fons. Perpinyà, la més urbana, grups d'arbres suren sobre el paviment.

Es projecten unes estructures en forma de L i de I que suporten la il·luminació. Líneas i punts, i una presa elèctrica independent per a festivals, firetes. Es col·loquen al llarg del carrer, enfrentades de forma seriada i intermitent, per a ser objecte transformador.

La seva construcció és molt senzilla: 2 perfils que abracen les luminàries i deixen visió al seu través. La llum il·lumina el passeig i es dibuixa a si mateixa, com pinzellades a l'aire.

Com si fossin els primers gegants d'una rua imaginària, les columnes L i I marquen el tempo.

La torre medieval trobada ensenya els fonaments. I un accés invisible per a un refugi de la guerra civil sota la plaça Maluquer parla d'una llarga història.




Ana Zubelzu Viarje
Antonio Castro Aguilera
Nazari Fabregat Fernández

zfcplan@coac.net


Modest Mor Paris - Aparellador
Joan Gutierrez Villarejo - Enginyer

Tornar
Carrer Anselm Clavé, Pl Corona, Pl Maluquer, Pl Perpinyà,