transparent

Projecte d'adequació de La Pista

L’any 2007 vam redactar l’avantprojecte global  per l’espai La Pista de Sant Hipòlit de Voltregà, una mena d’àgora laica pel que significa el C.P. Voltregà pel poble. En la primera fase, l’antiga estructura de pòrtics s’ha convertit en un nou espai polifuncional semi tancat, que manté la permeabilitat amb l’exterior a través de la planta baixa (portes replegables) i transforma un jardí fragmentat en una nova plaça oberta.

Alhora, el projecte estableix una nova relació amb el pavelló existent, amb un element de vertebració a mitja alçada: una llosa de formigó de 20cm de cantell i més de 80m de longitud. Aquesta mena de “bufanda” s’estira fins a perforar-se en els extrems i es replega per senyalar la nova zona d’accés, abraçant una alzina preexistent. És alhora un hall i un espai de llindar i serà el futur accés a les grades del pavelló antic.

Tal com estan les coses, les fases següents no són imminents....  Potser per això, aquesta obra in progress ens sembla molt del seu temps.




Carles Crosas Armengol
Gemma Domingo Solsona
Joan Solà Font

sfca@coac.net


Josep Baquer - Càlcul Estructura
Gip Enginyeria-pere Antentes - Instal·lacions
Miquel Sellés - Arquitecte Tecnic
Álvaro Pérez Otín, Anna Altemir - Estudiant Arquitectura
Beatriu Tenas - Ecòloga

Tornar
Oliveras De La Riva, Sn,