transparent

HABITATGE MIREIA-ALBERT

La normativa urbanística del solar on es troba l’habitatge preveu edificacions entre mitgeres i alineades a vial. Aquest fet va ser el gran condicionant a l’hora de proposar l’edifici, tant per la idea d’habitatge que tenien els promotors (habitatge aïllat, xalet), com per la seva col·locació sobre el terreny, inclús per la seva distribució interior.

Un altre element important era l’entorn, les edificacions del voltant no coincidien amb la idea que tenien els promotors pel seu d’habitatge.

El solar, es cantoner i te una proporció aproximada de 2 a 1 entre les seves dues façanes a carrer. La façana principal de l’habitatge al carrer Esperanto està pràcticament a Nord. La topografia de la parcel·la és plana, però respecte la alineació de façana al carrer Esperanto presenta un desnivell que va des de 0.00m a 1.50m aproximadament.

La façana al carrer Esperanto te una longitud aproximada d’uns 28.00m, per tal d’evitar una façana massa llarga s’optà per partir-la i pensar-la com una successió de blocs. La diferencia de nivell respecte d’una punta de façana a l’altre, també ens ajuda a l’hora de poder jugar amb aquesta successió de blocs.

Les idees bàsiques, per conformar la totalitat de l’habitatge, finalment foren:

-.Aprofitar la imatge exterior, a carrers, com una successió de blocs i reordenar en cada part els diferents usos interior de l’habitatge. Això també ens ajuda a apropar-nos a una imatge més a mida d’habitatge unifamiliar format com un conjunt de diferents zones i usos.

-.La comunicació interior entre plantes fos el més còmoda possible, creant un nucli central d’escala i penjant les diferents plantes a mitja altura, d’aquesta manera reduïm el nombre de graons i facilitem el pas d’unes zones interiors a unes altres. De la zona d’aparcament accedim a mitja altura a la zona de dia, amb mitja altura més accedim a la zona de nit i amb mitja altura més a la zona d’esbarjo. Els usos interiors s’apilen uns sobre els altres variant a dreta i esquerra del nucli d’escala.

-.L’entorn i les ganes d’aïllament per part del promotors demanaven que les visuals al carrer fossin el més opaques possible però sense perdre mai una referència del mateix.

-.Obrir els espais principals de la casa a sol i al jardí interior de la parcel·la. Tots els espais d’us interior gaudeixen de la radiació solar i de les vistes al jardí interior conformat a gust dels promotors. 

-.Col·locar l’accés a l’habitatge a la cantonada de les dues façanes que donen a carrer per tal de donar-li importància i no quedés amagada per la longitud de la façana al carrer Esperanto.

L’habitatge es composa de planta semisoterrani, planta baixa i planta sotacoberta, comunicades entre si per una escala interior.

A la planta semisoterrani hi ha:

Escala d’accés a la planta baixa, Garatge, Magatzem i Rampa.

A la planta baixa hi ha:

Escala d’accés a la planta semisoterrani/planta pis, Menjador-estar, Passos, Cuina, Safareig, Tres habitacions, Tres banys, Traster i dos Porxos, un d’accés i un al jardí.

A la planta sotacoberta hi ha:

Sala, Despatx, Bany i Tres terrasses.

La superfície total construïda total  es de 511,95m2, dels quals 203,35m² corresponen a la planta semisoterrani, 227,25m² a la planta baixa i 81,35m2 a la planta sotacoberta. La superfície total útil total es de 582,65m², dels quals 218,40m2 són d’habitatge.

 




Jordi MartÍ Balcells

jmarti@coac.net


Ramon Benedicto Gragera - Aparellador
Esguard Disseny - Interiorista

Tornar
C/ Esperanto, 6.,
Veure el mapa més gran